Gratin sa tikvicama i feta sirom




Kada sam u novom broju online magazina MEZZE videla ovaj recept i primamljive Lanine slike, odmah mi se prijelo to jelo, moram da vam priznam. Kako tikvice jako volim, nije mi trebalo puno da isprobam ovaj nacin pripreme. Narocito mi se dopalo sto je zgodno za posluzenje, u malim kalupicima, kao kakve malene tortice, savrseno!
Pravila sam samo za sebe, pola mere i imala sam smese tacno za tri kalupa. Jedino sto nisam rendala kackavalj odozgo, ali je i bez toga bilo jako ukusno. Prenosim vam Lanin recept, a vi probajte obavezno :). I naravno, ne samo to, ima tamo svacega lepog, po svacijem ukusu.




Potrebno je:
500 g manjih tikvica
250 g feta sira
3 jaja
50 g kackavalja
2 kasike brasna
malo putera
so, biber, malo vegete
seckani persun, bosiljak, mirodjija...




Priprema:
Tikvice oljustite, a ako su jako mlade i sveze, i ne morate, vec ih samo narendajte. Posolite i ostavite 10-ak minuta da odstoje. Za to vreme umutite jaja viljuskom, dodajte izmrvljeni sir, brasno i zacine. Dodajte i dobro ocedjene tikvice i sve lepo izmesajte.
Kalupe u kojima cete peci podmazite puterom i posipite sa malo brasna, a zatim rasporedite smesu. Odozgo, po zelji, narendajte kackavalj.
Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 20 minuta.




Posluzite toplo, mada...jako je lepo i hladno, verujte ;)

Коментари

Постави коментар

Популарни постови