Kroasani II


Nastavljam sa prezentacijom najboljih kroasana po mom nekom užem izboru. Drugi na spisku su ovi kroasani sa Coolinarike čiji se postupak izrade malo
razlikuje od onog iz ovog posta. Ne previše komplikovani za izradu sa krajnjim ishodom koji je fantastičan. Najbolji su vrući, ali podjednako dobri i ohlađeni, a možete ih i zamrzavati.

KROASANI

Potrebno je:
(original recepta)
300 ml mleka
1 kašika šećera
1 kocka kvasca
4 jaja
1 kašika soli
1 čaša jogurta (180 ml)
800 g brašna
250 g margarina 

Priprema:
Kvasac i šećer rastvoriti u mlakom mleku i ostaviti dok se ne aktivira. Posebno izmešati 2 jaja lagano umućena viljuškom, jogurt i so. U brašno dodajte aktiviran kvasac i smesu sa jajima i jogurtom pa umesite testo. Ne stavljajte odjednom celu količinu brašna, 100-200 g ostavite sa strane pa polako dodajte i mesite dok ne dobijete kompaktno testo, lagano i mekano, a da se ne lepi za ruke. Činiju sa testom pokrijte kuhinjskom krpom i ostavite da odstoji oko 30 minuta.
Nadošlo testo prebacite na pobrašnjenu radnu površinu i oblikujte veknicu. Podelite testo na 7 jednakih delova. Šest delova razvucite oklagijom u krug veličine tanjira, a sedmi deo neka bude malo veći.
Umutite margarin i jedno žumance pa svaki od onih šest delova premažite sa po 1/6 margarina . Ređajte jedan krug preko drugog, a onaj sedmi koji niste premazali prebacite preko i krajeve malo podvucite ispod gomilice. Zatim tako poređane krugove razvucite u jedan veliki krug prečnika oko 70 cm. Krug podelite na 32 trougla, filujte po želji i uvijte kroasane. Ređajte ih u pleh obložen papirom.
Umutite 1 jaje i 1 belanac koji vam je preostao pa premažite kroasane odozgo.
Kroasane ostaviti u plehu da narastu još oko 30 minuta. Preko dodajte susam po želji i pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 25 minuta.



Коментари

Популарни постови